Smartlog v3 » Mortens blog » Venstres Ungdom imod frihedskamp, men for Taliban
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Venstres Ungdom imod frihedskamp, men for Taliban

24. May 2011 11:39, moggebikbak

Formand for Venstres Ungdom, Jakob Engel-Schmidt er ude med riven, fordi Enhedslisten på sit årsmøde i weekenden blev enige om at støtte tøjfirmaet Fighters+Lovers med 10.000 kr. Pengene er et beskedent bidrag til den regning for sagsomkostninger på næsten en million, som Fighters+Lovers har fået efter at have båret en principiel sag gennem samtlige af landets tre retsinstanser.

Jakob Engel-Schmidt udtaler således i Politiken (23/5/11, læs her), at ”Enhedslisten ikke har respekt for retssystemet”, at ”det at give penge til denne organisation er en legitimering af det, de har gjort” og ”at Fighters+Lovers har givet penge til mennesker og soldater, der slår andre mennesker ihjel.”

Men det er alt sammen helt forkert. Det er ikke at udvise disrespekt for domstolene, at hjælpe dømte med at betale for sagsomkostninger. Det ville være disrespekt ikke at betale regningen. Enhedslisten har ikke magt til at underkende nogen domstols afgørelse, men det er rigtigt, at vi er mange i partiet, der ikke mener, at kendelsen er korrekt. For det som Fighters+Lovers agtede, men aldrig fik mulighed for at støtte, var frihedsbevægelser på linje med den danske modstandsbevægelse under krigen, og støtten var konkret en støtte til PFLP og FARC’s ytringsfrihed, nemlig til henholdsvist et plakatværksted og en radiostation.

Det er ikke for at forklejne Venstre Ungdoms viden udi støtte til terror, at jeg skriver dette. Jeg mindes da, at tidligere VU-formand Lars Løkke Rasmussen i 1988 egenhændigt tog til Afghanistan for at overrække 600.000 kr. til mudjaheddin-bevægelsen (læs: Taliban).

Fighters+Lovers havde til hensigt med civile midler at støtte en legitim frihedskamp for demokrati, mens Løkke og Venstres Ungdom reelt og med militære midler støttede forløberne til Taliban i en nok legitim, men reaktionær frihedskamp.

Kommentarer

  1. Martin
    13. Sep 2011 08:42
    1

    Goddag.

    Spændende artikel. Jeg mener ikke at folk skal støtte terror om det så er Columbia eller Afghanistan. Jeg har dog en lille note. Hvis jeg husker ret, var taliban så netop ikke en bevægelse der slog mujahdinerne, fordi netop disses hærfører ikke kunne enes om at dele landet. Derved kom den mere "folkelige" bevægelse taliban og overtog magten. Derved støttede LLR jo ikke taliban, men netop dem der kæmpede mod Sovjets invasion. Jeg er i øvrigt heller ikke enig at det var korrekt at de gjorde det, men taliban støttede de ikke.

morten riis
morten riis


Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivet

Tags

Arkiv