Smartlog v3 » Mortens blog » Undskyld Bjarne Hartung, men hvor er kristeligheden i det?
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Undskyld Bjarne Hartung, men hvor er kristeligheden i det?

9. Nov 2010 09:43, moggebikbak


Den seneste Nürnberglov er nu stemt hjem med hjælp fra Kristendemokraterne. I forbindelse med finanslovsforliget, har Dansk Folkeparti fået tilkæmpet sig den luns, de selv kalder Europas strammeste udlændingelov, andre, herunder mig selv, den mest modbydelige af slagsen.

Systemet går ud på, at der skal optjenes point på sprog, uddannelse og erhvervsevne for at få familiesammenføring, også selv om man er fyldt 24 år. Eksempelvis vil der nu blive krævet en bankgaranti på 100.000 kroner for at få sin ægtefælle til landet.

Det er en syg tankegang, at ens ret til at leve sammen med den, man elsker, gøres afhængig af uddannelse og indtægt. Det nærmer sig en slags social apartheid, hvor veluddannede og velhavende har særlige rettigheder.

Det bliver reelt umuligt for lavt uddannede at få familiesammenføring med de nye regler, da folk ikke vil kunne opnå det krævede antal point, hvilket ifølge praktiserende menneskerettighedsadvokat, Kåre Traberg Smidt er et brud på menneskerettighedskonventionens bestemmelser om retten til familieliv og dens forbud mod diskrimination.

Nu forholder det sig pt. jo ikke sådan, at Kristendemokraterne i al almindelighed spiller en stor og afgørende rolle i dansk politik. Derfor virker det jo også nærmest vanvittigt, når de nu endelig sidder med det afgørende mandat, at Kristendemokraterne ikke tager deres påståede kristelighed på sig. Bjarne Hartung udtaler blot, ”at i politik er det sådan, at man må tage det sure med det søde”.

Men med mindre kristelighed for dig, Bjarne er identisk med lighed blot for de kristne, hvorfor så ikke benytte denne enestående chance til at gennemtrumfe lidt næstekærlighed?

morten riis
morten riis


Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Arkivet

Tags

Arkiv