Smartlog v3 » Mortens blog » Totusind tak!
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Totusind tak!

20. Sep 2011 13:13, moggebikbak

Enhedslisten vil gerne takke de næsten 2000 vælgere, der stemte på os i forbindelse med folketingsvalget, fordi I med jeres stemme har været med til at trække Danmark i en mere solidarisk retning.

Der er ingen tvivl om, at vi gerne have set et landsresultat som det bornholmske, hvor der faktisk er flertal med S, SF og Enhedslistens stemmer. Men vi vil fortsat kæmpe for en fuld tilbagerulning af dagpengeforringelserne, for at sætte en stoppe for tvangsaktiveringen og den generelt ringe behandling af ledige. Vi vil af al kraft skubbe energirenoveringen af den offentlige bygningsmasse i gang og sætte omstillingen til vedvarende energi øverst på dagsordenen. Det vil forhåbentligt resultere i rigtig mange nye arbejdspladser – også på Bornholm.

For os er det vigtigt, at skattepolitikken bliver solidarisk, så betalingsbyrden for den kollektive velfærd bliver fordelt efter princippet om de bredeste skuldre. Så er der nemlig råd til mere velfærd til alle. Og så skal der naturligvis mere i statskassen via topskatten, ved at beskatte arbejdsfrie indtægter og de multinationale selskabers provenuer.

Og sidst men ikke mindst vil vi lufte ud efter ti år med DF. En ny regering skal føre en anstændig udlændingepolitik. Vi vil fjerne 24-årsreglen, tilknytningskrav og pointsystemer. Vi vil sikre asylansøgere ret til arbejde og uddannelse, mens deres sag behandles, og så vil vi afskaffe starthjælp og kontanthjælpsloftet.

Vi har imidlertid ikke flertal for alle de gode ting, vi gerne vil. Efterlønnen er en af de ting, vælgerne (ikke de bornholmske, men i resten af landet) har stemt ude. Vi vil udtømme mulighederne for dens bevarelse, men som med alle andre væsentlige forandringer, så udløber de ikke fra arbejdet i et parlament. Virkelige forandringer kommer fra neden. Fra folk, der siger fra, engagerer sig og andre i kampen for en bedre morgendag. Og den kamp er kun lige begyndt.

Kommentarer

 1. Pær Køie Kofod
  20. Sep 2011 21:15
  1

  Resource-, klima- energi orienteringen bør fastholdes!
  Det har nu været muligt i en årrække at skabe dynamiske grønne, bæredygtige reference jobs på Bornholm. I Danmark.
  Der har kunne skabe v;kst for De godt 800.000 plus. Der p.t. er ekskludret af arbejdsmarkedet. Hvis man vel og m;rke er kreativt orienteret . Da der inden for eksiterende brancher. Og nye er p;nt mange muligheder.
  L;s hvis man vil s[ er det muligt at skabe et BNP i balance.
  Et inkluderende arbejdsmarked. der besk;ftiger stort set alle.
  Med meningsfyldt arbejde.

 2. Stine Brix
  21. Sep 2011 10:16
  2

  Godt gået Enhedslisten Bornholm, Morten - og hele resten af øen.

  kh Stien

 3. Morten Riis
  22. Sep 2011 10:05
  3

  Hej Stine!

  Tak for roserne og et stort tillykke til dig også - ikke mindst med dit flotte personlige valg.

  De bedste kammeratligste hilsener,
  Morten

morten riis
morten riis


Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivet

Tags

Arkiv