Smartlog v3 » Mortens blog » Regeringen er på selvmordkurs
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Regeringen er på selvmordkurs

25. Jun 2012 09:47, moggebikbak

Det skatteforlig, regeringen har indgået med V og K, betyder at arbejdsløse og folk på barsel skal betale for skattelettelser til dem med de højeste indkomster. Med den store arbejdsløshed vi har på Bornholm, kommer mange her desværre også til at føle konsekvenserne af det forlig.

Regeringen kunne have valgt at indgå en aftale med Enhedslisten, hvilket vi som regeringens parlamentariske grundlag jo synes ville have været det mest indlysende. Den aftale, der lå klar med Enhedslisten indeholdt bl.a.:

 • Forøget ældrecheck.
 • En ledighedspakke til 1,2 mia. kr. med bl.a. mere uddannelse til unge ledige og bedre muligheder for seniorjob til ældre ledige, der bliver ramt af efterlønsforringelserne.
 • Mulighed for frivillig overgang til den nye førtidspension for pensionister på den gamle, ringere ordning.

  Regeringens fremfærd sandsynliggør desværre, at vi skal til valgurnerne senere i år. Vi ville gerne holde liv i håbet om, at en anden og solidarisk politik er mulig, men vi stemmer ikke for hvad som helst for at holde liv i en regering, der gennemfører den ene asociale reform efter den anden.

  Det kan jo være, at regeringen kommer til fornuft, men ellers er den nødt til at overbevise Venstre og Konservative om, at de vil være bedre hjulpet med at stemme for efterårets finanslov, fremfor at der udskrives nyvalg. Også i denne henseende stiller jeg mig dog tvivlende overfor regeringens evner.
 • morten riis
  morten riis


  Kalender

  « July 2018 »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031 

  Arkivet

  Tags

  Arkiv