Smartlog v3 » Mortens blog » Pas på dit tørklæde
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Pas på dit tørklæde

26. Apr 2007 16:12, moggebikbak

Den seneste uges heftige debat omkring en endnu ikke valgt spidskandidat til Enhedslistens folketingsrepræsentation og dennes hovedbeklædning har virkelig fået folk ud af busken. Bl.a. synes tre medlemmer af SFs forretningsudvalg og nu også partiets formand, Villy Søvndal ikke at have plads til den slags mennesker i deres parti. For som man kan læse i dagens og gårsdagens information går man i SF nemlig ind for lighed - især mellem kønnene og mellem folk med forskellige seksuelle tilbøjeligheder.
Det interessante synspunkt udbygges dog ikke yderligere, hvilket jo er ærgerligt, da det ellers kunne være interessant at vide, hvordan disse ovenstående ligheder helt konkret står i vejen for Asmaas kandidatur... Men det er sikkert noget med falsk bevidsthed, eller noget sandhedsvidnet Krarup har sagt...

I Enhedslisten kan hovedbestyrelsen ikke bare vrage kandidater. Her har vi nemlig medlemsdemokrati. Vi har ingen sindelagskontrol ved indmeldelse i partiet, man skal hverken bekende sig til FN-charteret eller Feuerbach-teserne, og som medlem kan man frit opstille som kandidat til såvel hovedbestyrelsen som folketinget.
Det er årsmødet, der suverænt afgør, hvem der skal være partiets endelige spidskandidater, og i år er der i alt 26, der opstiller til valg. Det bliver som altid spændende at se hvem, der bliver valgt, men at en kvinde med tørklæde har meldt sit kandidatur, er på ingen måde nogen garanti for valg.
At det har skabt så stor furore er dog ganske sigende for den fremmedfjendtlige attitude, der desværre er blevet comme il faut her til lands. Det undrer dog én, at tendenser nu også viser sig i SF. Hvorfor er det lige muslimske kandidater, de politiske partier skal være særligt forsigtige med? Jeg erindrer da også et par prominente kristne i SFs engne rækker...

morten riis
morten riis


Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Arkivet

Tags

Arkiv