Smartlog v3 » Mortens blog » Kontinental forvirring
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Kontinental forvirring

25. Sep 2006 10:56, moggebikbak

Just hjemvendt fra en kort tur til London må jeg indrømme, at denne min første tur udenfor kontinentet længe har været ganske chokerende.
Det handler for så vidt ikke om London, der er stor, forvirrende, grim og spændende (dog uden at være charmerende), men derimod om det terrorsikringsniveau, som briterne helt alvorligt fører ud i livet.
I lufthavnen Gatwick måtte jeg således kassere hårvoks, tandpasta, deostick og shampoo, ligesom jeg sammen med de tusinde andre potentielle terrorister måtte smide sko, bælte og jakke for at blive visitereret.
Intimiderende som bare fanden, og tankevækkende er det da også, at jeg jo havde alle disse ting med fra København til London! Ja, faktisk fik en bekendt af mig konfiskeret en proptrækker i Kastrup - men altså en proptrækker, han havde haft med fra Rønne Lufthavn, hvor han jo så kunne ha' hijacket flyet og fløjet det ind i Big Ben...
Det er klart og også meget sympatisk, at flyselskaberne vil sikre deres kunder og dermed deres fortsatte indtægtsmulighed, men jeg er ærligt talt ganske sikker på, at terroristerne vil være i stand til at smutte uden om de fleste af de restriktioner, vi alle kan komme i tanke om. Hvordan undgår man en terrorist, der kan kampsport?! Skal vi alle lægges i benlås eller hypnotiseres?
Min pointe er selvfølgelig, at alle disse restriktioner primært går ud over alle os potentielt fredelige borgere.

Kommentarer

 1. Takashimaya
  25. Sep 2006 11:02
  1

  Hvordan havde du tænkt dig, at man skulle kunne sortere terrorister fra fredelige borgere, hvis man ikke benyttede disse metoder OG brugte dem på alle? Alternativet ville jo så være at man kun tjekkede folk der så terroristagtige ud, og det ville måske virke en anelse diskriminerende.

  Desuden er der jo ingen der nogensinde har sagt, at man kan beskytte sig 100% mod terrorisme. Man må bare gøre så meget som muligt

 2. Morten Riis
  25. Sep 2006 13:51
  2

  Jeg er enig med dig i, at det alternativ du opmaler vil kunne beskrives som diskriminerende og ganske usympatisk. Men er der virkelig ikke andre alternativer? Selv har jeg overvejet, hvorfor man ikke forbyder håndbagage i flyene. Jeg er sikker på, der er flere og bedre alternativer, men dette forslag ville jeg i hvert fald finde mindre belastende. Måske ville det også hjælpe, hvis man undlod at invadere andre lande. Det er i hvert fald ganske irriterende, at det er os almindelige mennesker, der må finde os i at blive behandlet som kriminelle, når det er dem i toppen, der er det!
  I det hele taget er det for mig et åbent spørgsmål, om man skal beskytte sig så meget som muligt imod terrorisme. Taber vi ikke får meget ved den manøvre?

 3. torben
  25. Sep 2006 22:22
  3

  og man bliver desuden hvad man spiser: Spiser man fed mad bliver man fed, ser man for meget tv ender man selv med at transmittere meninger urekflekteret hen over middagsbordet. Bliver man behandlet som om man intet har at miste handler man til sidst som om der intet er at miste og netop her træder terrorismen ind i flyene og sprænger sig selv og den vestlige retsstat i 1000 stykker. Hvis der skulle være en krig mod terror taber vi den et sted mellem bornholm og Gatwick. Nej, ingen har "nogensinde har sagt, at man kan beskytte sig 100% mod terrorisme. Man må bare gøre så meget som muligt" men i approximationerne mod de 100% må staten lukke munden på det åbne samfund og i stedet overvåge, mistænke og sikre sig. Kort: Begynder staten at behandle en som terrorist så....

morten riis
morten riis


Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede