Smartlog v3 » Mortens blog » Jeg takker nej til civilisationen
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Jeg takker nej til civilisationen

16. Sep 2009 09:05, moggebikbak

Jeg forstår så udmærket Carl de Fontenays synspunkt, som det kommer til udtryk i et læserbrev i Bornholms Tidende d. 15. september. For det er rigtigt nok problematisk, at tilsidesætte love vedtaget af et parlament, man ellers anerkender som værende sit lands lovgivendeforsamling.
Fontenay blæser dog alligevel for meget luft i ballonen, når han påstår: ”Der er ingen magt, som står over folketinget”.
Forud for loven har vi nemlig alle, vil jeg mene, en pligt til at udvise medmenneskelighed. Okay, den føler Fontenay sig ikke kaldet af - fred være med dig.  Men hvis det er civiliseret først at føre krig mod et land, en krig baseret på løgne, en krig uden et såkaldt lovligt grundlag, en krig, der har slået tusindvis ihjel - civile som soldater, for så dernæst at nægte de mennesker, vi har berøvet et hjem asyl - der sidder børn i Sandholmlejren på 10. år! - ja, så må du for min skyld beholde dit system og kalde det civilisation.
Gandhi blev en gang spurgt, hvad han syntes om ”western civilzation” - ”god idé”, var hans svar.

Kommentarer

 1. Balder
  16. Sep 2009 14:54
  1

  <blockquote>Gandhi blev en gang spurgt, hvad han syntes om ”western civilzation” - ”god idé”, var hans svar.</blockquote>

  Ja Gandhi var en mangfoldig og interessant personlighed:

  <b>Gandhi i Sydafrika</b>: 'Vores sag er en vedvarende kamp mod den nedværdigelse der bliver os påduttet af Europæerne, der ønsker at degradere os til niveauet af den rå Kaffir hvis beskæftigelse er jagt, og hvis eneste ambition er at samle nok kvæg til at købe sige en kone, og derefter at leve sit liv i magelighed og nøgenhed.'

  'vi tror lige så meget på racerenhed som vi tror de gør. Vi tror også på at den hvide race skal være den dominerende race i Sydafrika'.

  I et åbent brev til Hitler i 1941, skrev Gandhi:
  'Jeg tror heller ikke på at De er det monster som Deres modstandere vil gøre dem til'.

  Og

  'Hitler dræbte 5 millioner Jøder. Men Jøderne skulle have tilbudt sig selv til slagtekniven. De burde have kastet sig selv i havet fra klipperne'.

  Mere: <a href="http://blog.balder.org/?p=443">Ny biografi: Mahatma Gandhi var racist og beundrede Adolf Hitler </a>

morten riis
morten riis


Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivet

Tags

Arkiv