Smartlog v3 » Mortens blog » HÅRD TID I VENTE FOR GRÆKENLAND
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

HÅRD TID I VENTE FOR GRÆKENLAND

13. Jun 2012 11:41, moggebikbak

Nyvalg uden det store håb
På søndag d. 17. juni skal grækerne igen til stemmeurnerne. Som bekendt lykkedes det ikke for nogen af partierne at nå til enighed om regeringsdannelse efter valget d. 6. maj, og intet tyder heller på, at et nyt valg vil ændre stort på det. Godt nok går venstrealliancen Syriza frem (i nogle meningsmålinger bliver partiet ligefrem størst), men umiddelbart er det stadig ikke nok til, at partiet selv vil kunne danne flertal. Kommunisterne i KKE er stålsatte og afviser et hvert samarbejde med Syriza. Der har i flere år være ondt blod mellem de to grupperinger, og KKE beskylder Syriza for at være EU's og kapitalens nye opportunistiske venner. Skulle der blive dannet et flertal blandt de partier, der er tilhængere at EU’s og især den tyske kansler Angela Merkels sparedirektiver, bliver det hver mand for sig, og fanden tager den sidste. Af hensyn til landets skrantende økonomi, har man valgt at spare 15 millioner euro på afviklingen af den forestående valghandling, der således beløber sig til 35 millioner euro.

Dyrt at være fattig – og syg
Mens ledigheden slår alle rekorder med rystende 21,9 % (Reuters) gav patienter med kroniske lidelser (såsom kræft, sklerose, nyresvigt, sukkersyge m.m.) ved en pressekonference mandag d. 11. juni udtryk for deres bekymring over de voldsomt stigende medicinpriser.
"Jeg ønsker blot at dø humant, her hvor jeg sidder”, sagde Michalis Tsakantonis, en arbejdsløs kræftpatient, der også lider af sukkersyge og har svagt hjerte. Han kan ikke få nogen pension, og har ikke råd til at købe den medicin, han har brug for. Der er allerede lukket for strømmen i hans hjem, hvilket betyder, at hans iltmaskine heller ikke kan køre. Andre kræftpatienter påpegede, at de ikke havde mulighed for at betale for den nødvendige medicin, idet den koster mellem 200 til 4.000 euro om måneden (AMNA).

Åbenlys politisk vold
En 28-årig egyptisk mand blev tidligt om morgenen, tirsdag d. 12. juni indlagt på sygehuset Tzaneio i Piraeus med alvorlige skader efter at være blevet overfaldet i sit eget hjem efter et formodet racistisk motiveret overfald. 6 personer er anholdt.
Ifølge flere beretninger ankom der omkring 20 overfaldsmænd på motorcykler omkring kl. 3 om natten til et hus beliggende mellem Keratsini og Perama, udenfor byen Piraeus. I huset bor der 4 egyptere, der alle arbejder som fiskere, og som ifølge journalist fra Tvxs.gr, Niko Ago, opholdt sig legalt i landet. Lokale fortalte samme, at overfaldsmændene var medlemmer af eller sympatiserede med det fascistiske parti Gyldent Daggry.

Partiet gjorde sig også bemærket, da 8 medlemmer lørdag d. 9. juni, herunder kandidat til det forestående parlamentsvalg, Ioannis Sahinidis blev arresteret i Veria som formodede bagmænd bag et angreb på en café. 15-20 medlemmer ankom ifølge politiet til caféen, der ofte er vært for en gruppe anarkister, og angreb og tævede 6 kunder samt forårsagede alvorlige skader på inventaret. En af kunderne, en 53-årig mand måtte indlægges på hospitalet, skriver nyhedsbureauet AMNA.

Disse scener er ikke enkeltstående, og meget tyder på, at fascisterne forsøger at overtage gadebilledet som en forberedelse på regulære gadekampe. Desværre tyder noget dog også på, at der visse steder er indgået en bekymrende alliance mellem dele af politiet og Gyldent Daggry, idet betjente ved flere lejligheder har beskyttet fascisterne i deres forsøg på erobre gaden.

Mærkeligt, at det netop er en tysk kansler, der har svært ved at se sammenhængen mellem stigende arbejdsløshed og forarmelse af befolkningen og så fascismens fremmarch…

morten riis
morten riis


Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede