Smartlog v3 » Mortens blog » Fogh, Bush og Blair idømt samfundstjeneste
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Fogh, Bush og Blair idømt samfundstjeneste

15. Mar 2008 17:14, moggebikbak

Talere og musik var i år skiftet ud med politisk gadeteater, da Enhedslisten og SUF på Bornholm deltog i den internationale aktionsdag imod besættelsen af Irak og Afghanistan.

Det er jo ganske forfærdeligt, at vores regering har bakket op og stadig bakker de to krige op.
Det gælder for begge, at der blev givet falske begrundelser forud for interventionerne.
I Iraks tilfælde er de sande motiver kendte: (1) Iraks olierige undergrund, (2) beskyttelse af Israels grænser og interesser og (3) en begyndende inddæmningspolitik overfor Kina.
I tilfældet Afghanistan blev NATOs musketersed brugt som en primær begrundelse, ligesom man også luftede idéen om "to hunt down these evildoers!"
I virkeligheden er de helt konkret ansvarlige for angrebene på New York og Washington dog blevet straffet. De gik nemlig til sammen med dem, de angreb. Men ønsket om (med den efterfølgende invasion af Irak) at lægge Iran i en knibtang og samtidig udbygge olierørsledningerne til det kaspiske hav har nok haft ganske høj prioritet.

For begge interventioner gælder det også, at hvis målet nogensinde havde været at etablere demokrati, ja, så har man helt fra begyndelsen grebet det forkert an. USA har både, når det gælder Irak og Afghanistan, haft enestående chancer for at øve indflydelse på de to styrer. I et årti forsynede amerikanerne nemlig de to diktatoriske regimer med våben, og som modkrav for de milliader, som USA pumpede ind, kunne man jo ha' krævet politiske reformer...

De demokratiske motiver er altså kun et dækker for de virkelige.

Ved dagens politiske aktion på torvet i Rønne var de tre statsoverhovedet og gode venner Bush, Fogh og Blair blevet idømt samfundstjeneste. De skulle feje torvet, uddele oplysende materialer om deres forbrydelser og skænke varme drikke til de travle, forbipassende forbrugere.

Det er selvfølgelig alt for billigt sluppet for de tre forbrydere, når man tænker på alle de mennesker, der har mistet livet, taget over hovedet eller nære slægtninge - udelukkende for vores olieforsyningers skyld. De skulle have været sat for en international krigsforbryderdomstol (ja, hvad mon den skydeglade cowboy, da han selv var guvernør i Texas, havde gjort ved massemordere af hans kaliber), men korkpropper har det jo med at holde sig ovenvande.

Også i København, Århus, Odense, Ålborg og Vejle var der lørdag aktioner og demonstrationer.

Kommentarer

 1. Paw
  20. Mar 2008 00:12
  1

  Tillykke med forlagsaftalen! Skal du med til Cohen-koncert i Århus? Billet haves.

 2. Morten Riis
  20. Mar 2008 19:41
  2

  Jeg har desværre ingen penge...

 3. Paw
  24. Apr 2008 10:54
  3

  Var du til landsmøde? Jeg er lige blevet valgt ind i bestyrelsen for SF Horsens, men kunne ikke være med til landsmøde. Alt vel på museumsvagten?

morten riis
morten riis


Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Arkivet

Tags

Arkiv