Smartlog v3 » Mortens blog » Enig med DFs ulydighed
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Enig med DFs ulydighed

30. May 2009 16:40, moggebikbak

Det er sjældent, at de alleryderste politiske fløje er enige, men personligt kan jeg kun tilslutte mig Torben Rønne-Larsens opfordring til et kommunal boykot af regeringens plan for en national madordning. Målsætningen om at garantere alle børn i landets institutioner ét sundt måltid mad om dagen, er fuldstændig tom, så længe der ikke følger penge med, og disse i stedet skal gå fra institutionernes allerede eksisterende, og i mange tilfælde i forvejen begrænsede økonomi.
Det ville være ærgerligt, om kommunalbestyrelsen fortsatte sin dans efter regeringens pibe, og her hentyder jeg til regionskommunens indordning under regeringens skattestop; i hvis skygge budgettet de seneste år er blevet lagt.
I Enhedslisten mener vi, at alle børn dagligt skal have tilbudt et sundt, helst økologisk måltid mad i den daginstitution eller skole, hvor de går. Men pengene til ordningen skal ikke komme fra institutionernes eksisterende økomoni, ej heller via brugerbetaling. Madordningen skal betales over skattesystemet. Pengene skulle også gerne sætte institutionerne i stand til at ansætte yderligere personale til at tilberede maden - gerne sammen med børnene. Heri ligger nemlig en vigtig pædagogisk opgave.
Men regeringens visionsløse madordningsplan er desværre blot endnu et tiltag i rækken af velfærdforringelser, hvilket (som far til to små børn) alvorligt for mig til at frygte, at det samfund, jeg er i færd med til at give videre til mine børn, bliver væsentligt ringere, end det jeg selv voksede op i. Paradoksalt, når nu det modsatte, et bedre samfund til de kommende generationer, jo egentlig burde være vores fælles målsætning - også for den kommunale politik.

morten riis
morten riis


Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivet

Tags

Arkiv