Smartlog v3 » Mortens blog » Enhedslisten-Bornholm kigger resultatet dybt i øjnene
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Enhedslisten-Bornholm kigger resultatet dybt i øjnene

14. Nov 2007 09:27, moggebikbak

Hvor er det et ærgerligt resultat! Først og fremmest at det ikke lykkedes at slippe af med regeringen. I den sammenhæng er det nærmest ironisk, at Ny Alliance ender med at støtte det parti, de havde sat sig for at sætte udenfor indflydelse. 

Lokalt havde vi i Enhedslisten selvfølgelig håbet på at kunne gentage det flotte resultat fra sidste folketingsvalg, hvor vi med 4,4 % af stemmerne lå et godt stykke over landsresultatet. Men hvor er det godt, at vi slap ind. Det så ikke lige lyst ud hele aftenen.

Timingen af valget, dvs. samtidigt med et internt opgør, hvor hovedbestyrelsen netop havde vedtaget et ekstraordinært årsmøde, der skulle afklare medlemmernes opbakning til Asmaa Abdol-Hamid, var det ringest tænkelige udgangspunkt for os. Så på landsplan er det klart, at den svindende opbakning ikke kan forklares uden at nævne Asmaa.

Men vi er i Folketinget nærmest ene om at sige, hvad vi mener, og det får man ind i mellem klø for. Vort projekt flytter sig dog ikke efter, hvad der er politisk opportunt. 
Det skal også siges, at Pernille Rosenkrantz-Theil ved sidste valg virkelig flyttede en del stemmer for os.

Og lokalt må vi desværre konstatere, at færgeforringelserne, skolelukningerne, gylleudledningen og tvangsaktiveringen åbenbart er småting sammenlignet med skattetrykket, flygtningestrømmen, terrorberedskabet, bundlinien hos Mærsk og en muslimsk kvinde med tørklæde.

Folketingsvalget har lokalt givet Enhedslisten 542 stemmer, hvilket svarer til 1,9 %. Det er 667 færre end sidst og lidt flere end ved kommunalvalget i 2005, hvor vi fik 479 stemmer. Personligt fik jeg 70 stemmer - tak for dem!

Kommentarer

 1. .sfw
  14. Nov 2007 09:30
  1

  Hvad er der nu galt med tvangaktivering?

 2. Morten Riis
  14. Nov 2007 09:40
  2

  Tvangen f.eks.

  Eller: forestil dig en arbejdsgiver, der kan vælge mellem en "ansat", der via aktivering skal have den halve dagpengesats (hvis den aktiverede er på dagpenge - ellers er det endnu billigere) eller en anden ansat, der kræver overenskomstmæssig løn - hvilken vælger arbejdsgiveren? Exactly - aktiveringen er dermed med til at forringe de faglige forhold - et forhold, som Enhedslisten er det eneste arbejderparti, der hæfter sig ved.

  Eller: Du har ingen rettigheder som aktiveret. Du skal møde op, ellers bliver du trukket i "løn".

  "Lønnen" svarer til det, du fik inden aktivering, du arbejder altså for ingenting!

  Aktivering skaber ingen arbejdspladser - tværtimod! Går virksomhederne først i gang med at spekulere i dette (og det har de længe været i gang med), så flytter det folk fra overenskomstmæssig ansættelse til arbejde udført under aktiveringsvilkår.

  Det fine er, at så længe du er aktiveret tæller du i statestikkerne ikke med som arbejdsløs, og selvom du skal stå tilrådighed ud over din aktivering, er der masser af eksempler på, at "arbejdsgiverne" (de offentlige er i den sammenhæng faktisk de værste) nægter en medarbejder at få "fri" for at tage til jobsamtaler eller f.eks. det to-dages hygiejne-kursus, der er påkrævet, hvis man skal arbejde indenfor levnedsmiddel-branchen...

 3. .sfw
  14. Nov 2007 10:40
  3

  Sludder. Aktivering må iflg loven ikke være konkurrenceforvridende.Den har derfor ingen betydning for de faglige forhold. Aktivering skal ikke skabe arbejdspladser, men motivere fx kontanthjælpsmodtagere til at forstå, at intet her i livet er gratis. Iht loven er der selvforsørgelsespligt i dette land, ved du nok.

  Hvad er så alternativet til at være aktiveret? Det er at gå hjemme og hæve understøttelse uden at give noget igen. Er det rimeligt? Nej, naturligvis ikke.

 4. Helle
  14. Nov 2007 12:17
  4

  Jeg synes, det er godt, at EL kom ind, trods alt, også selv om I ikke fik min stemme denne gang.

  Hvis I skal til at se jer selv dybt i øjnene, så må du gerne få mine begrundelser for at stemme på en kvindelig kandidat i nabopartiet i stedet:

  Asmaa stillede op i min storkreds, og eftersom hun og jeg absolut ikke deler holdninger, når det gælder kønnenes ligestilling (eksemplificeret ved forskellig hilsepraksis), og eftersom kønnenes ligestilling betyder lige så meget for mig som hendes religion for hende, ville jeg ikke risikere at være med til at stemme hende ind.

  Jeg har også savnet en tydelig afstandtagen fra ELs side, når det gælder vold og hærværk som politisk middel. Her tænker jeg på balladen omkring ungdomshuset i foråret. 'Selvfølgelig skal man ikke bruge vold, men ...' er for slattent. Det hedder: Man bruger ikke vold og hærværk. Punktum. Nyt afsnit. I øvrigt mener vi, at København mangler et ungdomshus....

  Jeg har endvidere været ude for en lokal EL-politiker, som har frabedt sig 2 årligt orienterende henvendelser fra sit lokale bagland om, hvad der foregik der. Det fremmer ikke baglandets følelse af at få varetaget sine interesser eller bare blive hørt.

  Hvis EL skal i gang med lidt selvransagelse, er du velkommen til at bringe dette input videre.

 5. Morten Riis
  30. Nov 2007 21:51
  5

  Til Helle:

  Tak for din venlighed og dine kommentarer, der dog undrer mig lidt...

  Hvordan eksemplificeres mere konkret Asmaas holdning til kønnenes ligestilling gennem hendes hilsepraksis, og hvad er Asmaas holdning til kønnenes ligestilling?

  Når jeg går i svømmehallen, så føler jeg ingen forlegenhed ved at være nøgen i andre mænds selskab. Men fordi jeg ville føle forlegenhed inde i kvindeafdelingen, går jeg så ikke ind for kønnenes ligestilling?

  Hvis én vil give mig et knus, er det da ikke min ret at sige, her overtræder du min intimitetsgrænse, makker. Jeg vil selv gerne bestemme, hvem der skal have et knus eller hvem, der skal give mig et knus. Asmaa vil jo gerne hilse på mænd, det foregår blot ved, at hun holder sin hånd på sit hjerte. Hvorfor er det ufeministisk eller kønsligt uligeligt?

 6. Morten Riis
  30. Nov 2007 22:01
  6

  Til SFW:

  Aktivering skaber, som du rigtig nok siger ikke arbejdspladser, tværtimod. Alene indenfor de aktiveringsprojekter, jeg kender til, udfører de aktiverede arbejde, som man ellers burde have aflønnet folk for. Det gælder f.eks. Lars, der har været ansat med et såkaldt løntilskud på et museum i Randers. Han gik jo ikke i et halvt år og trillede kugler i røvskægget. Eller det gælder Jens, der som kontanthjælpsmodtager blev sat til at pakke grønsager hos en kommunal virksomhed i Rønne, Grøn Catering. Det er jo rigtigt arbejde, mester!

  Alternativet er f.eks. at uddanne og videreuddanne folk, så de kvalifikationer, der er brug for på arbejdsmarkedet, matches af de ledige. Skoling og omskoling.

  Jens beder mig desuden rette, at man ikke blver trukket i ydelse ved fravær, den bortfalder helt! Undskyld fejlen.

 7. Helle
  14. Dec 2007 01:53
  7

  Som jeg har forstået det, hilser Asmaa Abdol Hamid på kvinder på en måde og på mænd på en anden måde. Det opfatter jeg i som en kønslig ulighed, eller en tabuisering af den ene køn, hvis vi skal bruge religionsvidenskabelige begreber. Og den forskelsbehandling bryder jeg mig ikke om. Der er jo lige præcis ikke tale om, at hun tager stilling til enkeltpersoner, men en forskelsbehandling af et helt køn qua køn.
  Jeg ville heller ikke bryde mig om, hvis hvis nogen besluttede sig til, at de ikke ville give hånd til rødhårede, fordi de er rødhårede eller til brilleaber fordi vi går med briller, men gerne til alle andre

  Misforstå mig ikke, man skal ikke nødvendigvis hilse ved at give hånd, for mig kan det være en shiva-hilsen, et knus, hånden på hjertet, eller kys på kinderne, bare det gøres ens over for begge køn.

 8. Morten Riis
  14. Dec 2007 22:19
  8

  Der er mange af mine kvindelige bekendte, som jeg f.eks. ofte giver et knus ved gensyn eller afsked, mens jeg overfor deres mænd foretrækker at hilse med et håndtryk, er det en politisk ligegyldighed eller gør det mig til kønsdiskreminator?

morten riis
morten riis


Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Arkivet

Tags

Arkiv