Smartlog v3 » Mortens blog » En ram stank af udsalg
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

En ram stank af udsalg

7. Mar 2008 13:50, moggebikbak

Færten af ministertaburetter og politisk indflydelse kan åbenbart få hvem som helst til at bukke under, og det endda i et sådant omfang, at venstrefløjens flygtningepolitik fra den ene dag til den anden ligner højrefløjens – ifølge politikken, vel at mærke.

Nu tør man endelig tage bladet fra munden og sige, hvad man åbenbart hele tiden har tænkt, og det er altså ikke stort forskelligt fra det, de andre tænker. Den parlamentariske situation, der jo ikke just truer med nyvalg, forklarer i hvert fald ikke, hvorfor bolden absolut skal spilles på den banehalvdel, så man må jo tro på folk, når de siger, de taler sandt.

Overnight
fremstår Muhammedkrisen som et forsvar for ytringsfriheden og ikke udtryk for redaktionel spekulation i nedgørelsen af en religiøs minoritet – som man naturligvis har lov til, netop qua ytringsfriheden, men som man dog er i sin gode ret til at tage afstand fra (om det med nedgørelsen af jøderne i 30’erne in mente ikke ligefrem er en pligt).

Integrationsproblemerne skyldes nu ikke primært sociale problemer, men den kultur, der åbenbart er så svær at få assimileret. Det synspunkt, kan man god ret sige, har været repræsenteret i integrationspolitikken siden valget i 2001, uden at det har hjulpet stort på netop integrationen. Og mon dog, at politiets nye visitationsbeføjelser hjælper på problemerne mellem marginaliserede unge og så den danske formynderstat?

Hvad med om vi begyndte at behandle alle i dette land som borgere? Det er bare en idé, men I ved: Gav alle med opholdstilladelse fuld stemmeret. Sørgede for at man pga. starthjælpen ikke var tvunget til at leve under fattigdomsgrænsen. Sikrede sig at der fra politiets side ikke blev begået, lad os kalde det potentielt-racistisk motiveret magtmisbrug. Garanterede alle, selv under asylbehandlingen ret til at arbejde og opholde sig frit i landet. Ja, for min skyld kunne vi også fjerne folkekirkens særstatus og tilføje religionsfriheden til vore almene rettigheder. Man kunne udvide det opsøgende gadearbejde. Tilbyde fritidsaktiviteter, som alle var i stand til at betale sig fra.

Jeg ved, at der er venstrefløj derude med mange flere, gode idéer…

Kommentarer

 1. Dino
  12. Mar 2008 10:10
  1

  Hey Morten

  Det her er jo ikke rigtigt en kommentar, men ved ikke lige hvordan jeg ellers skal få fat i dig, den mailadresse jeg har på dig dur i hvert fald ikke... skriv venligst til mig.

  hilsner, Dino

 2. Paw
  12. Mar 2008 21:33
  2

  Hej Morten,

  se mine to seneste indlæg på bloggen for en indirekte kommentar sam´t en opfølgning på vores (fra min side) kortfattede sms-udveksling.

  : )

morten riis
morten riis


Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Arkivet

Tags

Arkiv