Smartlog v3 » Mortens blog » Demokratiet sat ud af spil
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Demokratiet sat ud af spil

23. Oct 2010 16:53, moggebikbak

Finansministeren lægger op til traktatfusk, når han fastslår, at der uden folkeafstemning kan gennemføres traktatændringer i EU, der gør, at Danmark kan rammes hurtigere, mere effektivt og hårdere af sanktioner fra EU. Det er traktatfusk på niveau med det, vi så, ved vedtagelsen af Lissabon-traktaten.

De forslag, der foreligger på nuværende tidspunkt, indeholder ikke bare krav om hurtigere og hårdere sanktioner, hvis ikke vi følger EU's direktiver, men de udvider også det område, der skal reguleres af EU. Bl.a. er det planen, at alle EU-lande fremover allerede i april måned skal sende en grovskitse til næste års finanslov til EU. Derefter vil EU i juni og juli komme med sine ideer og forslag til det videre arbejde med finansloven. Men det er mildt sagt et voldsomt angreb på vores økonomiske selvbestemmelse, hvis EU skal have hovedtrækkene i finanslovsforslaget, før endda Folketinget ser det.

Reelt vil dette sammen med en række andre forslag ophæve en stor del af det danske euro-forbehold og Danmarks deraf følgende muligheder for at føre en uafhængig økonomisk politik.

At underskuddet af demokrati i EU er stort, er et velkendt faktum, men at det de seneste år har bredt sig til den hjemlige andedam, burde gøre os alle særdeles mismodige. Man må håbe, at finansminister Claus Hjorth Frederiksen vågner af sin dogmatiske slummer, og at regeringen lader os borgere fortsætte vores stolte tradition for demokrati. Lidet taler desværre for det, men måske sender de noget godt i fjernsyn i aften…

morten riis
morten riis


Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede