Smartlog v3 » Mortens blog » Anbefalinger
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Anbefalinger

12. Oct 2006 14:28, moggebikbak

Ind af brevsprækken er i dag just kommet Mikkel Thomas' plade "Ind Under Frakken" - en herlig skive med 11 naive, melodiske, til tider blidt rockende, til tider funky danske sange, der godt hjulpet på vej af et hold af solide musikere som Mikael Friis, Thor Backhausen, Per Mousing, Janus Kampmann og så selvfølgelig Mikkel selv kommer godt ud over højtalernes scenekant. En flot debut!Forleden fik jeg også tilsendt Peter Olesens seneste, tredje digtsamling "apropos alt", der som de forrige er udkommet på Svend-Allan Sørensens adressens forlag. Samlingen bærer den præciserende, men også diminuerende undertitel "korte/ og endnu kortere/ digte" - et i forhold til visse af digtene ganske rigtigt, beskedent korrektiv, der beskriver digtenes meget kortere form, men jo desværre også er en svag underkendelse af digtenes kvalitet.Hvor Peter i sin forrige samling bl.a. samlede en række forslag til kommende sangtekster, træder digteren Peter H. Olesen i denne frem som sådan. Samlingen indeholder ikke som den forrige skitser til sange, men i stedet for udkast til digte: Udkast til digte, der jo altså selv er digte.
Det drejer sig bl.a. om "digtet på parkeringspladsen/ digtet på boldpladsen bag hallen", "digtet på piller, digtet i Netto og i Aldi", "digtet på vej hjem efter længere tids ophold i Jylland" eller ligefrem "digtet hele dagen alene uden forstyrrelser/ digtet hovedkulds ned ad trappen".

Men der er nu også længere digte imellem disse tekstforsøg, og der melder sig hos undertegnede en fornemmelse af, at samlingen som form også passer Pholesen bedre denne gang. Der er digte, der ikke er leftovers fra endnu ikke afsluttede sange, digte med humor, digte med alvor gemt bag vitser, og så er der digtet, hvor de fire forpjuskede fugle Johnny, Joey, Dee Dee og Tommy i busken efter bygen tænder for elforstærkeren og tæller "One two three four!"

morten riis
morten riis


Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Arkivet

Tags

Arkiv