Smartlog v3 » Mortens blog » Afstemning - ja, tak!
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Afstemning - ja, tak!

2. Nov 2007 12:35, moggebikbak

I morgen, lørdag d. 3. november går medlemmer af Enhedslisten Bornholm på gaden i Rønne og lufter deres forundring over, at den danske befolkning åbenbart ikke skal stemme om den såkaldte EU-reform traktat.
Der vil blive uddelt materialer om reformtraktaten, samlet underskrifter for en folkeafstemning, ligesom man også vil kunne møde to af de lokale folketingskandidater for Enhedslisten, Jens Dam og og så myself.

Det er Enhedslistens holdning, at den politiske elite i EU-landene ganske klart ikke ønsker en folkeafstemning, da man frygter en gentagelse af valgnederlagene fra Frankrig og Holland. Og Enhedslisten forstår godt befolkningens skepsis. Reformtraktaten vil nemlig ligesom sin forgænger knæsætte yderligere privatiseringer på velfærdområdet, åbne for import af arbejdskraft, tvinge medlemslandene til militær oprustning og forringe de i forvejen ringe demokratiske forhold i Bruxelles. Enhedslisten har i modsætnng til EU-eliten dog tiltro til de demokratiske processer og ønsker derfor også en folkeaftsemning.

Hvis det var meningen, vi skulle høres om reformtraktatens forgænger, skal vi da også høres om dens afløser - nu vi blev snydt sidst. Den tænkepausen, som Fogh annocerede, har aldrig været andet end en omgang varm luft, der bare skulle trække tiden ud, indtil man i al hast kunne gøre det, man gør nu: nemlig gennemføre de samme idéer uden befolkningens besyv! Og det er ikke, sådan som socialdemokraterne stadig tror, de "uvildige" jurister i justitsministeriet (de samme, der forresten udarbejdede den Tvindlov, som højesteret siden underkendte), der skal afgøre, om befolkningen skal høres. Nej, lad blot Fogh stå tilbage med den varme lort, lad ham bare forklare befolkningen, hvorfor det "demokratiske" EU ikke har brug for deres stemme.

morten riis
morten riis


Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede