Smartlog v3 » Mortens blog » Østermarie vs. Østerlars-Gudhjem
Opret egen blog | Næste blog »

Mortens blog

Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke

Østermarie vs. Østerlars-Gudhjem

19. Mar 2010 14:25, moggebikbak

Del og hersk er et udtryk kendt fra den romerske administration. Romerne brugte princippet til at kontrollere deres erobrede provinser ved at spille på interne konflikter, således at de slap for at bruge unødvendige ressourcer på at holde revolutionære personer nede.

Som borgere på Bornholm, men vel sagtens i hele landet er vi i tusinde vis placeret i samme ubehagelige situation - at vi som befolkning splittes. Vi ender i nogle valg og situationer, hvor vi har svært ved at se ud over egen næsetip og erkende den sande årsag til den misere, vi sidder i.

Aktuelt og lokalt hedder sagen skolelukning, Østermarie vs. Østerlars-Gudhjem. Som bosiddende i Gudhjem og forælder til to små fremtidige skolebørn er jeg selvfølgelig glad for beslutningen om, at skolebestyrelsen på Hans Rømer-skolen valgte, som de gjorde og opretholdte Østerlars-Gudhjem Skole. En storm af protester har forståeligt nok rejst sig fra forældre fra Østermarie og opland, og dette scenario havde været helt det samme, blot med Østerlars- og Gudhjembeboere i hovedrollen, om det modsatte havde været tilfældet.

Vi sættes op imod hinanden, selvom vi egentlig har de samme interesser: at bibeholde skolerne i lokalområder. Hvem er det, der sætter os op mod hinanden. Det er ikke skolebestyrelsen. De udfører et stykke bestillingsarbejde for børne- og skoleudvalget og kommunalbestyrelsen, og så længe de ellers gør, som udvalget og kommunalbestyrelsen vil, kan de godt få lov til at ”bestemme” lidt. Så er fingrene også rene!
Nå, men er det så børne- og skoleudvalget og kommunalbestyrelsen, vi skal være sure på?

Det kan jo ikke udelukkes, at der findes personer, selv i kommunalbestyrelsen, som man bør kaste sin vrede på, men i hovedtrækkene er selv medlemmerne af kommunalbestyrelsen reduceret til marionetter, økonomaer og kassemestre – og det med et meget stramt budget, hvorfor de i øjeblikket skærer; ikke kun ind til benet, men også i det.

Nej, dem, vi i stedet for hinanden egentlig skulle slås med, er regeringen. Det viser sig endda i deres politiske kongstanke: skattestoppet, hvor vi hver især gøres til enkeltstående individer, så man for bare individualitet helt overser, at vi også alle er samfundsborgere.
Når regeringen med sit skattestop udhuler det økonomiske grundlag for den offentlige sektor – ja, så må behandlingen på sygehusene blive ringere, plejehjemsvisiteringen striksere og folkeskolerne mere udslidte og færre. Vi kan ikke både få penge til privatforbrug og bedre offentlig service, det siger sig selv.

Der vil i den næste tid blive debatteret en del frem og tilbage over torsdagens beslutning, og jeg vil ikke lægge nogen som helst hindringer i vejen for en sådan meningsudveksling, men blot minde om, at skulle man have nogen som helst forventning om at blive taget seriøs i sine beklagelser over forringelserne af den offentlige service – ja, så må det jo været hævet over enhver tvivl, at man ved næste kærkommende lejlighed sætter sit kryds på et af de oppositionspartier, der åbent erkender sammenhængen mellem skattestoppet og serviceforringelserne – selv foreslår jeg naturligvis, Enhedslisten.

morten riis
morten riis


Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Arkivet

Tags

Arkiv